Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Türkiye'nin En Büyük Basketbol Eğitim ve Kaynak Platformu | POTAFORUM | > AHMET DEDEOĞLU İLE BASKETBOL KEYFİ > AHMET DEDEOĞLU ' nun Köşe Yazıları

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Arama Stil
Alt 07-14-2010   #1
Ahmet Dedeoğlu
Site Sahibi
 Ahmet Dedeoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tepedeki İstikrar!..Ahmet Dedeoğlu

TEPEDEKİ İSTİKRAR!..- AHMET DEDEOĞLU

" Başarı " ve " İstikrar " sözcükleri birbirini tamamladıkları sürece anlam taşır.Yıllarca Türk takım sporundaki saman alevi gibi parlayıp sönen geçici başarılı sonuçlar beni hiç tatmin etmemiştir.Ben başarıya başarı demem başarı istikrarlı olmayınca..Bu istikrarlı başarıları yakalamak için de önce doğru kararlar vermek sonra bu kararların arkasında sabırla durmak gerekir.
O sene başarılı sayılan kadrolar bir sonraki sene tamamen değişir,yepyeni bir takım ve sistem ile bocalama devresi geçirdikten sonra tam takım ve sistem oturmaya başlarken genlerimizdeki sabırsızlık ve tahammülsüzlük devreye girer,tekrar sil baştan programlar uygulanır.Basketbolda Avrupada marka olmuş takımlar işte bu bahsettiğimiz doğru kararları aldıktan sonra o kararlarının sonuna kadar arkasında durarak istikrarlı bir sistem ve ekol sahibi olarak başarılarında süreklilik sağlamışlardır.
Bundan bir süre önce bir RİBAUND programında konuğum sevgili Okan Çevik ile Efes'in Avrupadaki hüsranını masaya yatırırken Efes'in Avrupa'nın marka ve saygın takımlarından birisi olduğunda hemfikir olmamıza rağmen,istikrarlı başarı konusunda görüş ayrılığı yaşamış ama sonunda ikimiz de ortak bir terimi sanki aynı anda bulup kullanmıştık: " Tepedeki İstikrar!.."
İşte Avrupa'nın basketbol markaları bu tepedeki istikrarı yakaladıkları için her zaman her platformda korku ile karışık saygı duyulan takım hüviyetleri ile diğer takımların bir şekilde değil her şekilde bir adım önündedir.
Bizde Fenerbahçe Ülker geleceğe yönelik ama bugünü de düşünen ve planlayan istikrarlı bir politikayla Avrupa arenasında bu tepedeki istikrarı yakalamaya yaklaşmış görünüyor.En azından bu konuda ümitvarız.Yönetimin kamuoyuna açıkladığı planlar tatmin edici.Kadıköyde yapılacak süper kapalı spor salonu da faaliyete geçince sanırım tribünler her maçta,sosyal bir aktivite keyfi yaşamak arzusuyla basketbol ziyafetine gelen seyircilerle tıklım tıklım dolacak ve bu oluşum her yönden hem Fenerbahçe Ülker'e hem de Türk basketboluna artı değerler kazandıracaktır.Fenerbahçe yönetimi işte bu süper salonda oluşacak muhteşem atmosfere layık bir basketbol takımı oluşturmak için de iki senedir çok çalışıyor ve bu çalışmaların karşılığında da " Hiçbir emek zayi olmaz!.." güzel sözü gereği,yapılan bazı yanlışlara rağmen Avrupanın sayılı markalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Ancak ben her zaman,gerek programda gerekse yazılarımda dile getirdiğim gibi,basketbolda ekol ve marka olmanın en önemli şartlarından birinin doğru antrenör ve doğru sistem olduğunu savunurum.Bakınız Montepaschi Siena'ya..Başlarındaki coach ile çok sert savunma yapan,rakibi baskılı savunma ile normalin üstünde top kayıplarına zorlayan ve kaptıkları toplarla da başarılı fast break ve transition hücumları uygulayıp,neticede tempolu basketbol ile korkulan ve saygı duyulan bir marka oldular.Top 16,Top 8 ve Final Four'un da daimi üyeleri olup tepedeki istikrarı yakaladılar.
Fenerbahçe Ülker yönetimi için bu coach'u transfer etmek hiç de zor olmasa gerek..Eldeki süper kadroya bu savunmacı antrenörün de bir iki pozisyona kendi getireceği oyuncularla birlikte yapacağı katkı,yüzde yüz inanıyorum ki Fenerbahçe Ülker'i kısa zamanda Eruoleauge' de her zaman Final Four oynayan ve hatta şampiyonluklar kazanan yani tepedeki istikrarı yakalayan bir kulüp haline getirecektir.
Gelelim Efes'e..Efes bu sene coachuyla,oyuncularıyla yepyeni bir takım kurdu.Doğal olarak yukarıda da bahsettiğim gibi Avrupa arenasında bir bocalama devresi geçirdi.Alınan birkaç başarılı sonuca rağmen bu başarılı sonuçlar istikrarlı olmayınca Euroleague'de ilk defa Top 16' ya bile giremediler.Sonra Kasun iyileşti,Kerem Tunçeri transfer edildi ve kendi ligimizde zirvede istikrarlı başarı yakalanıp,Teknosa Türkiye kupası kazanıldı.Bu gelişmeler aslında daha önceki çalışmaların bir sonucuydu bana göre.Yeni kadro Euroleauge sertliğinde savuma yapma geleneğini,elendikten sonra, bu savunmayı bilen ve seven coachuyla kendi ligimize ve kupaya taşıdı.Yani bana göre kupadaki müthiş savunma yaparak tempolu,akışkan hücum ettikleri Fener zaferi,en az Kerem Tunçeri'nin gelişi ve Kasun'un iyileşmesi kadar;artık savunma sertliğinin ve dozajının zirve yapması,birebirden başlayıp takım savunması ve rotasyonlarının en ince ayrıntılarına kadar her maçta istikrarlı bir şekilde Euroleauge sertliğine ve kalitesine taşınmasının bilincinde olan bir anlayış sonucu elde edildi.Ha bu maçtan sonra finalde oynadıkları Erdemir maçındaki aksaklıklar da rakibi biraz küçük görmekten kaynaklanan konsantrasyon ve motivasyon kaybından kaynaklandığnı sanıyorum.Hoş buna rağmen bu maçı ve dolayısıyla ikinci büyük hedeflerini de kaybedecek olmalarının getirdiği olumlu bir baskıyla ve bu baskıyı taşıyabilecek kapasitedeki kaliteli oyuncuları ile işi kurtardırlar.Kendilerini tebrik ederken bir tebrik de Ahmet Çakı geldikten sonra doğru basketbol oynamaya başlayıp kupada sürpriz bir şekilde finale kadar uzanan hatta neredeyse kupayı alacak noktaya bile gelen Ereğli Erdemir'e..Onlara da tavsiyem bu istikrarlı çıkışlarını devam ettirmeleri,Ahmet Çakı'ya sahip çıkıp seneye de onu takımın başında tutmaları..
Ahmet Çakı demişken artık pazartesi akşamları saat 20.30-21.45 arasında Mesaj TV' de canlı yayınlanacak olan RİBAUND programında bu akşam ki konuğum kendisi olacak.Daimi yorumcum sevgili Engin Bayav ile birlikte kendisinden Erdemir'in kupa maçları görüntüleri ile birlikte Erdemir'in ligdeki durumu,gelecekteki planları ile ilgili doyurucu bilgiler alacağız.
İşte yukarıda bahsettiğim gibi bir takımda antrenörün önemini ve katkısını Erdemir'de görmüş bulunuyoruz.Ahmet Çakı gibi bir diğer Ahmet'de Mersin'de güzel işler yapıyor.Onu da tebrik edip benim basketbol ile ilgili geçmişim hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bazı okuyucularımız da benimle yapılan bir röportajı aşağıdaki linkte okuyup bilgilenebilirler.
[Sadece Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak İçin Tıklayın.]
Ahmet Dedeoğlu
Basketbol Antrenörü
RİBAUND Programı Editörü

<------------------------ İmza ------------------------>

Potaforum.Net | Hoşgeldiniz
Lütfen "Profiliniz"den İmzanızı düzeltiniz.
Tekrar Potaforum'a Hoşgeldiniz :)

Ahmet Dedeoğlu isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Ahmet Dedeoğlu kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz:
Emrecan (07-14-2010), hakaninci (07-14-2010), Huzur (07-14-2010)
Reklam Alanı
Alt 07-14-2010   #2
Emrecan
Admin
 Emrecan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tepedeki İstikrar!..Ahmet Dedeoğlu

hocam gene döktürmüşsünüzhocam bunu pazartesi yazmışsınız galiba

<------------------------ İmza ------------------------>
[Sadece Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak İçin Tıklayın.]
Emrecan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Emrecan kullanıcısına teşekkür edenler:
Ahmet Dedeoğlu (07-14-2010)

Etiketler
dedeoğlu, tepedeki, İstikrarahmet

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil